Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a „veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó, levegőminőséggel összefüggő szabályokról” szóló 549/2020. (XII. 2.) Kormány rendelet az alábbiak szerint fogalmaz a témában.

A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény rendelkezéseitől eltérően 2021. január 1-jétől a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnéséig a települési önkormányzat képviselő-testületének hatáskörébe tartozik a háztartási tevékenységgel okozott légszennyezésre vonatkozó egyes sajátos, az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítása.

Tekintettel arra, hogy az országgyűlés 2021. február 22-én ismételten 90 nappal meghosszabbította a veszélyhelyzetet, ezért a zöldhulladék égetésére a jelenleg is hatályban lévő önkormányzati rendelet az irányadó. Ezek alapján a veszélyhelyzet visszavonásáig minden hónap utolsó csütörtöki és szombati napján lehet kerti hulladékot égetni.

Südi Mihály polgármester

 

 

    delego

Következő lapzárta időpontja:

2021.
április 22.

regi

egyszazalek

 

banko

 

termofold

 

gecs

 

 

 

 

  hazi            human