Jön június, a mi fesztiválunk!

„Kizárólag a küzdésben voltam jó, de legalább mindig azért küzdöttem, amiben hittem!” Aki ismer, az tudja, hogy ez a mondat a mottóm, az ars poeticám, és igyekszem hűnek lenni hozzá. Sokszor bizonyosodott be számomra, hogyha kiemelkedően nem is rendelkezem nagy tehetségekkel, az élet azon területein értem el sikereket, amiben hittem, és amibe kellőképp képes voltam beletenni az energiámat. Amikor 2019. augusztusában elkezdtem dolgozni a Rónában, egy olyan mederbe ugrottam, ami nemcsak mély volt, de sem a hosszát sem a folyásának irányát, sem a ritmusát nem ismertem. Nem voltam jó úszó, azonban annál nagyobb sodrást akartam. Nem hazudok, volt, hogy nem kaptam levegőt. Volt, hogy átkoztam magam azért, mert nekem sosem elég a patak, a csendes folyó. Őszinte leszek, volt, hogy azt kívántam, bárcsak a parton maradtam volna!

Hogy ezt mért írom le és mért osztom meg veletek? Gyermekkorom óta foglalkoztat a dolog, hogy valami maradandót alkossak! Valamit, ami tőlem, belőlem születik, mégis sok embernek okoz örömet.

Amikor 2019. év végén leültem Polgármester Úrral beszélni az elképzeléseimről, a jövőről, teljes egyetértésben a támogatásáról tett tanúbizonyságot. Azóta eltelt bő két év, és immáron harmadszorra álltam neki év elején egy most már hatalmasnak látszó szikla faragásának, cipelésének, amit idén először, de végre le szeretnék tenni a sebesen áramló folyóba. A Cziráky Fesztivál keretein belül egy olyan eseményre készülök, amely Lovasberény történelmében – hiszem -, hogy még sohasem volt. Egy olyan rendezvény, amely belőlem és tőlem indul, és szívből remélem, sokunknak okoz örömet a település határain innen és túl. A Cziráky Fesztivál kétnapos esemény, amely június 4-én egy zenei performansszal kezdődik, amit igyekeztünk a mellém szegődő Fiatal Aktivisták Szövetségének tagjaival úgy összeállítani, hogy idősek és fiatalok számára egyaránt érdemes legyen kilátogatni a Cziráky Katély parkba. Június 5-én pedig a Cziráky Fesztivál második napján a helyi lovasok szervezésében Lovasnappal készülünk, ahová ismét öröm lesz kisétálni. Hiszek benne, hogy az a szikra, ami 2019-ben kipattant a fejemből – majd 2020-ban és '21-ben évről évre nagyobb kővé, pillérré fejlődve -, idén, 2022-ben úgy kerül bele erős sziklaként ebbe a bizonyos sebes és folyton haladó folyóba, hogy méltó alapköveként szolgál egy évek múlva sokkal, de sokkal kiterjedtebb rendezvénynek. S hogy valóban a mienk, lovasberényieké legyen, a rendezvényen belül megálmodtam a Berényiek Sétánya elnevezésű „utcát”, ahová még mindig gyűjtöm azokat a helyi termelőket, vállalkozókat, egyesületeket, egyházakat és civil szervezeteket, akik csatlakoznának hozzánk, és bármilyen promóciós anyaggal, készített vagy termesztett termékükkel nemcsak részt vennének, de igencsak hozzátennének a Berényiek Sétányához, és ezzel együtt a rendezvényhez. Legyen az pékáru, méz, dió, állatsimogató, növénykiállítás, vendégház promóciója, a Berényiek Sétányán helye van és helyet érdemel, ha LOVASBERÉNYI!

Ha olvasod, látod ezt a felhívást, és egy pillanatra is megfordul a fejedben, hogy neked szól, hívj vagy keress bátran! Telefonszámom: +3630 012 5940

„Kizárólag a küzdésben voltam jó, de legalább mindig azért küzdöttem, amiben hittem!” – Hiszek Lovasberény rendezvényében! Hiszek a Cziráky Fesztiválban! Találkozzunk június 4-én és 5-én, mikor egy újabb szikla alapkőként kerül a folyóba!

Fülöp-Weigler Bettina Anna

Következő lapzárta időpontja:

2022.
június 24.

 

termofold

gecs

hpdesign

egyszazalek

 

 

 

 

  hazi            human