Fontos tudnivalók a májusi kerékpárversenyről

A februári lapszámban már jeleztem, hogy Lovasberényen egy elég nagyszabású kerékpár verseny fog áthaladni. A mezőny megérkezése idején komoly korlátozásokra kell számítanunk a falun belül, valamint a 811 számú főúton is.

A verseny időpontja 2022. május 6. (péntek). A mezőny előreláthatólag 14:00 óra magasságában érkezik Vereb felől, áthalad az Arany János és a Rákóczi utcán majd a lámpás kereszteződésnél balra fordulva a 811. számú főúton hagyja el a Berényt Székesfehérvár irányába.

Az érintett útszakaszok előreláthatólag 11:30-tól lezárásra kerülnek, ez azt jelenti, hogy ettől kezdve járművel nem lehet ráhajtani, a gyalogos forgalom pedig 13:00-tól lesz beszüntetve. Az út a versenyzők távozását követően egy óra elteltével kerül újra megnyitásra. Összegezve tehát, a jelzett időpontban 11:30 és 15:00 között sem Székesfehérvár, sem Vereb irányába nem lehet majd elhagyni a települést, illetve az Arany János utca és a Rákóczi utca lezárásra kerül. Fehérvár csak Nadap irányából lesz megközelíthető, hiszen Csákvár is érintve lesz, mert a versenyzők a megye székhelyről Zámolyt és Csákvárt érintve távoznak. Az időpont rendkívül kritikus, hiszen a fehérvári munkahelyeken pont ez idő alatt lesz műszakváltás, és azt még nem tudjuk, hogy a buszok milyen formában fognak közlekedni. Figyeljük a busztársaságok közleményeit is.

A szervezőkkel folyamatosan egyeztetünk, amennyiben új információ kerül a birtokunkba, haladéktalanul megosztjuk Önökkel.

Südi Mihály polgármester

Következő lapzárta időpontja:

2022.
június 24.

 

termofold

gecs

hpdesign

egyszazalek

 

 

 

 

  hazi            human