Egy évvel ezelőtt az április közepére eső Húsvéti vásár volt az első tervezett rendezvény, amit a március 15-ei megemlékezés után le kellett fújnunk a koronavírus világjárvány miatt. Akkor azt mondtuk: nincs húsvét, hogy majd karácsony lehessen. Eltelt egy év, és bár a szabályok helyenkénti változása hol könnyítette az életünket, hol nehezítette, azonban a rendes kerékvágásként emlegetett „régi” életünk visszatérésére még most is várnunk kell.

Az életnek azonban, ha kiskapukkal, kitaposott utak helyett ösvényekkel is, de folytatódnia kell. Így próbáltuk a karácsonyi időszak után a húsvétot is megközelíteni. Biztonságosan, vigyázva mindnyájunk egészségére, külön-külön, mégis egy szívvel, a szabadban.

Húsvétvasárnap este mintegy 250 db kézzel, valamint sok-sok szeretettel rajzolt és festett kavicsot helyeztünk el a Mihályvári út és a Kákavölgyi útszakaszon. Az útvonal tervét a Róna József Művelődési Ház Facebook oldalára töltöttük fel, így húsvéthétfőn regisztráció nélkül, reggeltől estig választhatták programjuknak a túrázni vágyó húsvétolók a vadregényes ösvény bebarangolását. S mint mindig, a jó program és rendezvény előírásokhoz kötött, a szabadban sétálás és kavics keresgélés is rejtett egy szabályt. Arra kértük a résztvevőket, hogy mindenki csak egy kavicsot vigyen haza magával emlékbe. A köveket (amiket ezúton is köszönünk a helyi Tüzépnek, azaz a Boroberta KFT-nek) öten készítettünk (Bokor Tímea, Böhm Erika, Kardos-Kovács Mónika és Némethné Süle Gyöngyi - ezúton is köszönöm!) remélve, hogy minden résztvevő számára jut majd hazavihető emlék. Egyik szemünk sírt, a másik pedig a boldogságtól volt könnyes, hiszen idejekorán elfogytak az útra kihelyezett meglepetések, amik azt bizonyították, hogy rengetegen vettek részt a szabadtéri programunkon.

Ezen a túrán nem volt regisztráció, nem volt időkorlát, és nem volt finom zsíroskenyér és tea, amit a drága Ötye-csapat gondos keze szokott volt készíteni. Azonban húsvéthétfőn ennek ellenére is megtelt reggeltől estig zsivajjal a lovasberényi szőlőhegy. Sok-sok élménnyel, egy-egy kaviccsal, és négy kilométerrel a lábatokban tértetek haza. Köszönjük, hogy részesei voltatok a programunknak, és reméljük, a következő túrát már az otthonunktól, a Róna József Művelődési Ház udvarától indíthatjuk, ahová még aznap zsíroskenyérrel várhatunk vissza benneteket! Hisszük, hogy mihamarabb elérkezik ez az idő is!

Jó egészséget kívánok! Bízva a mihamarabbi találkozásban!

Fülöp-Weigler Bettina Anna

Következő lapzárta időpontja:

2021.
június 25.

 

termofold

 

gecs

egyszazalek

 

 

 

 

  hazi            human