A hónap közepén elkezdődtek az útfelújítási munkálatok. Az időjárás kedvezett az aszfaltozásnak, így időben elkészültek a kijelölt utcák. Most már új burkolattal rendelkezik a Váci utca, Petőfi utca, Bercsényi utca, József Attila utca, Bartók Béla utca és a Dózsa György utca felső szakasza. Közel másfél év munkája terül el most előttünk, hiszen tavaly januárban került előterjesztésre az egyedi kérelmünk a Belügyminisztériumhoz. A pandémiás időszak nem könnyítette meg az eljárást, de most már láthatjuk a munkánk eredményét.

A szolgálati lakás felújítása elkészült, a kivitelező átadta a felújított épületet. A 18.000.000 millió forintos beruházás elszámolása folyamatban van, még egy kis pénz is maradt az önkormányzat zsebében, amit berendezési tárgyakra tudunk költeni. A képeken jól látható a változás mértéke.

A játszótérépítés munkálatai is megkezdődtek, jelenleg a talajt készítjük elő. Az eszközöket megrendeltük, de várjuk a második pályázatunk eredményét is, hiszen a teljes projekt finanszírozása csak így biztosított önerő mellőzésével. A kivitelezés várhatóan július végére, augusztus elejére befejeződik.

Önkormányzatunk a múlt hónapban 3.000.000 forintot nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumától, amiből a faluházban szeretnénk egy vizesblokkot kialakítani és egy új pavilont felépíteni, hogy a továbbiakban rendezvényeknek és Lovasberényben szervezett gyerektáboroknak tudjunk helyet biztosítani.

A hónap elején írtam alá a település felszíni csapadékvíz elvezetéséről szóló koncepcióterv elkészítésére vonatkozó szerződést. Az elkövetkező időszakban majd gyakran lehet látni szakembereket a faluban, akik mérnek és vizsgálnak, ők ezt a feladatot végzik. A tervdokumentáció elkészítése egy hatalmas előrelépés, hiszen ezáltal lehetőségünk nyílik a témában pályázatot beadni.

Településünk ismét nyert útfelújításra 9.000.000 forintot, ebből az összegből a Széchenyi utca verebi út felőli részének azon szakasza kerül majd megépítésre, amely felvezet a 811 számú főútra. Azt gondolom, hogy ezen a fronton elég jól állunk, hiszen ez lesz a tizenharmadik utca vagy utcaszakasz, amely elkészül.

A képviselő-testület június 29-én tartotta első ülését a veszélyhelyzet elrendelése óta. Már nagyon vártuk, hogy az önkormányzatiság visszatérjen és a testület, valamint a bizottság folytathassa munkáját. A testületi ülés témáiról és döntéseiről az augusztusi lapszámban fogom tájékoztatni Önöket.

Südi Mihály
polgármester

Következő lapzárta időpontja:

2021.
július 20.

grill

 

termofold

 

gecs

egyszazalek

 

 

 

 

  hazi            human