treuer

treuer2023. augusztus 18-án az Országos Papi Otthonban Szabó Bakos Györgyné Székesfehérvár város 1. sz. választókerületének önkormányzati képviselője 95. születésnapja alkalmából köszöntötte Treuer Ferenc lovasberényi lakost. A képviselő asszony az ünnepelt részére átadta Orbán Viktor aláírásával ellátott Emléklapot.

Barna Tímea intézményvezető a Papi otthon nevében köszöntötte az otthon második legidősebb lakóját. Majd Viniczai József tanár úr egy verssel köszöntötte a születésnapost.

Az otthon vezetése, dolgozói, lakói és közeli ismerősei egy meghitt ünnepség keretében ünnepelték meg a szép kort megélt Feri bácsit.

Treuer Ferenc és Kovács Mária házasságából 1928. augusztus 18-án Papkeszin született, második fiúgyermekként.

A szülők szerény körülmények között, de nagy szeretetben nevelték a fiúkat. A szerető család 1935-ben egy lánygyermekkel bővült.

Idősebb Treuer Ferenc bognárként dolgozott Lovasberényben a Cziráky gróf uradalmában. Édesanyja háztartásbeli volt. Majd idősebb korában helyezkedett csak el a helyi kertészetben.

A gyermek Ferenc korán elkezdett dolgozni. Dolgozott ő is a Cziráky uradalomban. A helyi mesterembereknél segédként dolgozott. Náluk tanulta ki az asztalos szakmát. Majd Székesfehérváron elvégezte az ipari iskolát.

Katonaidejét határőrként teljesítette. Három évig védte szeretett hazájának határait.

1952-ben egy továbbképzésen ismerkedett meg Kovács Erzsébettel. Szerelem volt első látásra. Házasságkötésükre

1952. december 25-én Törökszentmiklóson került sor. Házasságukból két gyermek született, János és Erzsébet.

Székesfehérváron a kitanult szakmájában dolgozott. Elismert szakember volt. Szakmai tudását, precizitását kollégái, vezetői elismerték.

Az Ingatlankezelő vállalattól 60 évesen ment nyugdíjba.

Munkája mellett otthonában a feleségével nyúltenyésztéssel és kertműveléssel foglalkoztak.

Két gyermeküktől négy unoka született. Az unokák pedig három dédunokával örvendeztették meg.

2012-ben feleségével készültek a hatvanadik házassági évfordulójuk megünneplésére, de az élet közbe szólt. Szeretett felesége megbetegedett és elhunyt.

Fiatalos lendülettel 94 éves koráig művelte a kertet. Pihenésképpen sokat olvasott. Főleg a növényvédelemmel kapcsolatos szakirodalmat.

Gyermekei munkájuk és betegségük miatt nem tudták vállalni az ellátását, ápolását. Ezért úgy döntött, hogy kéri elhelyezését a Székesfehérvári Papi Otthonba. Az elhelyezésre 2022. november hónapban sor került.

 

Következő lapzárta időpontja:

2023.
November 23.

 

termofold

gecs

egyszazalek

 

 

 

 

  hazi            human