Kerékpár verseny Lovasberényben

A Giro d'Italia az országúti kerékpársport egyik legjelentősebb versenye. A világ közel 160 országában évről évre több mint 800 millióan követik a televízió képernyőjén keresztül, és a helyszíneken pedig naponta további több tízezer-százezer szurkoló kíséri figyelemmel. Ez minden, az útvonal mentén fekvő térségnek hatalmas turisztikai marketing lehetőséget jelent.

Kezdetben, közel fél évszázadig a rajt és cél helyszíne Milánó városa volt, később már minden évben más olaszországi település vette át ezt a szerepet.

1965-től külföldi városoknak is lehetőségük volt e jelentős esemény első szakaszainak otthonául szolgálni.

2020-ban Magyarországot érte a megtiszteltetés, hogy a Nagy Rajt helyszínét biztosítsa. Sajnos ez a Covid járvány miatt végül elmaradt, de sikerült megállapodni a szervezőkkel, hogy 2022-ben mégis nálunk lesz a verseny első három szakasza, a Grande Partenza.

Az elmúlt hónapokban számos alternatívát vizsgáltak meg annak érdekében, hogy Magyarországon belül a legalkalmasabb és legszebb útvonalon kerülhessen megrendezésre a verseny, ezzel megmutatva a világnak hazánk legszebb tájait, legkiemelkedőbb turisztikai célpontjait. 2021. október 18-21. között az olasz szervezőbizottság tagjai, az RCS képviselői is bejárták és véglegesítették a magyarországi szakaszokat. A múlt hónapban érkezett a hír, hogy a Giro útvonala Lovasberényen is áthalad.

A verseny kapcsán településünk 2022. május 06-án (péntek) lesz érintett. A mezőny előreláthatólag 14:00 óra magasságában érkezik Vereb felől, áthalad az Arany János és a Rákóczi utcán, majd a lámpás kereszteződésnél balra fordulva a 811. számú főúton hagyja el Berényt Székesfehérvár irányába.

Az érintett útszakaszok előreláthatólag 11:30-tól lezárásra kerülnek, ez azt jelenti, hogy ettől kezdve járművel nem lehet ráhajtani, a gyalogos forgalom pedig 13:00-tól lesz beszüntetve. Az út a versenyzők távozását követően egy óra elteltével kerül újra megnyitásra. Összegezve tehát: a jelzett időpontban 11:30-15:00 között sem Székesfehérvár, sem Vereb irányába nem lehet majd elhagyni a települést, illetve az Arany János utca és a Rákóczi utca lezárásra kerül.

A szervezőkkel folyamatosan egyeztetünk, amennyiben új információ kerül a birtokunkba, haladéktalanul megosztjuk Önökkel.

Südi Mihály
polgármester

Következő lapzárta időpontja:

2023.
január 25.

 

termofold

gecs

hpdesign

egyszazalek

 

 

 

 

  hazi            human